Nare bijsmaak

Nare bijsmaak

Dit vrouw kreeg zo’n nare bijsmaak van het eten van een pizza tijdens Taste of Amsterdam. Niet van de pizza, dit was heerlijk. Maar van de picknicktafel, dat was neergezet om de pizza te kunnen nuttigen. Door de Makro. Die bedrijf, dat groothandel voor bedrijfsleven en consument is. Deze wilde de drank- en voedselminnende bezoeker van Taste tijdens het nuttigen van tongstrelende gerechtjes en sprankelende drankjes wel verleiden tot de aankoop van een picknicktafel. Die is niet gelukt.

Dit, dat, deze en die zijn aanwijzende voornaamwoorden die zelfstandig gebruikt kunnen worden. Dit, dat, datgene, hetgene, zulk, zo’n en zulks bij het-woorden. Deze, die, degene en diegene bij de-woorden. Wat is een picknicktafel? Juist, een de-woord. Dit picknicktafel is dus fout. Een aanwijzend voornaamwoord dat je zelfstandig gebruikt, verwijst naar iets terug. Staat er op dit allerschattigste kaartje een zin voor ‘Dit kunt u nu (…) kopen’? Nee. Tweemaal fout dus.

Hoe ingewikkeld is het voor een bedrijf, dat wereldwijd 280.000 werknemers heeft en een omzet van ruim 32 miljard, om communicatiemedewerkers aan te nemen die de spelling- en grammaticaregels kennen? Dat is kennelijk heel moeilijk. Heb ik daarom minder genoten van Taste of Amsterdam? Nee, want het was heerlijk weer. De bezoekers liepen al drinkend en etend gemoedelijk door het Amstelpark. Maakten contact. Genoten. Net als ik.

Dat vindt deze vrouw leuk. Net als optreden als ‘taalpolitie’. En ja ik begrijp, dat ik binnenkort ongetwijfeld zelf betrapt word op een grammaticale of spellingsfout. Ook leuk, want dat is dan weer voer voor een nieuwe blog.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*